Al bell mig de Tortosa, el xef Ramon Nolla i l’agitador cultural Jordi Ventura han engendrat un espai on barrejar talent local i plats de temporada

Qui hagués sentenciat que l’hivern i les terrasses no eren compatibles no imaginava l’arribada d’aquest 2020. Després de mesos amb els bars tancats, a qui no li apeteix gaudir del sol del migdia prenent un aperitiu? Un vermut, una cervesa, un refresc, unes patates, uns calamars, uns caragols a la llauna… al Green Way, al carrer Joan Miró de Tortosa, l’oferta és ben variada i la música un bé essencial a la terrassa. Així que no hi ha cap impediment per gaudir de la cultura i desconnectar a l’aire lliure si, cap al migdia, també pots quedar-te a dinar o emportar-te’l fet a casa.

Un fet que es potencia més les dates marcades com Nadal i Sant Esteve, on es podran trobar a la carta els plats tradicionals repensats per poder-los tastar a casa. “Prepararem canelons d’espinacs frescos amb beixamel de pebrot escalivat; de melós de vedella amb pistatxos, orellanes i beixamel de ceps; de pollastre de corral amb rovelló dels Ports i beixamel de tòfona… i hi haurà alguns plats més per complementar l’oferta, com el salmó marinat, un saltat de carxofes i bolets, el pollastre a la catalana o l’abadejo a la llauna”, enumerava el xef del restaurant, Ramon Nolla. De la mateixa manera, per al 31 de desembre també treballen en un menú degustació per acabar l’any de la millor de les maneres i amb productes de proximitat a la taula.

Just l’especialitat de Nolla recau en el que ell anomena “cuina de mercat”, un concepte que consisteix a cuinar amb productes de proximitat i temporada que a Green Way transforma en street food enfocat a la cuina típica de les Terres de l’Ebre. “Em vaig criar a la parada del mercat dels meus pares, per això els productes de temporada i proximitat són un dels pilars en la meva forma de treballar”, reblava el xef. Entre els plats més populars de la carta hi ha el Gos Pistol, un entrepà que emula un hot dog amb la baldana d’arròs com a ingredient protagonista; les hamburgueses o els arrossos.

Delícies per al paladar que es poden trobar els caps de setmana per a dinar i sopar o a l’hora del vermut a la terrassa, on aposten per la música com a puntal del projecte amb l’actuació d’artistes i joves talents locals en directe. ”L’objectiu recau en seguir promovent iniciatives culturals i estimular els nous talents creatius, joves i locals. Hem d’entendre la situació que estem vivint, però, a la vegada, no hem de deixar d’estimular la cultura perquè les futures generacions no es trobin un llegat cultural i creatiu erm quan tot això passi”, afirmava el gestor cultural i també propietari de Green Way, Jordi Ventura. Pròximament es podrà veure a l’escenari del Green Way artistes locals com David Espinós, Balí, Aka Pedro, Freijah, dj Pelló, dj Aleu o Marc Pinyol, entre d’altres. Artistes que ara s’uneixen també al podcast Green Way, on gaudir d’entrevistes i música Km0 mentre degustes des de casa els seus plats per emportar.

Llegeix article complert